2020-03-26
新南苑雞煲喺旺角都好有人氣,當然最近疫情令到大家都怕左打邊爐啦!我同BB都雞煲人大發,忍唔住去咗旺角嘆雞煲!一出lift門口,店員姐姐已經拎出探熱器,確保我哋兩個都冇發燒,然後再用酒精搓手液消毒雙手,座位闊落距離又較遠,坐卡位其實好放心。依家仲有抗疫優惠價添,$198 任食雞煲火鍋套餐,大小同價,仲要免加一免醬油費用,真心抵食!愛心抗炎燉湯一坐低店員就送上兩盅燉湯,新鮮滾熱辣,真材實料,飲落好滋潤!BB辣雞煲這裏的雞煲真的不能錯過,並不是普通的雪藏雞肉,竟然不計成本用上三黃雞,雞肉嫩滑肥瘦適中,而且每次都會跟脆脆的油炸鬼,再吸收埋店家秘製香辣惹味的麻辣雞汁精華,三樣野加埋一齊有質素,真係冇得頂,滋味無窮!本來諗住食一轉,點知雞煲實在太好味,忍唔住encore,今次食原味,適合唔食得辣嘅人。我自己都係鍾意食BB辣多啲!自助飲品雪櫃,任飲不同汽水果汁或者茶,凍烏龍茶配雞煲正呀!清湯火鍋食飽飽雞煲店員就加清湯俾我哋打邊爐,營養師教落第一round 食啲蔬菜先!優惠一浪接一浪每人仲送咗一隻鮑魚添!大大隻肉夠厚身,鮮甜彈牙,肉質結實!任食火鍋配料然後我就唔客氣啦!好鍾意食美國肥牛,雖然唔係頂級但
愛心抗炎燉湯
BB辣雞煲
自助飲品雪櫃,任飲不同汽水果汁或者茶,凍烏龍茶配雞煲正呀!
清湯火鍋
任食火鍋配料
然後我就唔客氣啦!好鍾意食美國肥牛,雖然唔係頂級但係肉質都唔差,肥瘦均勻入口柔潤有光澤。
這裏的鮮蝦雲吞、魚皮餃、炸魚皮、豚肉、墨汁墨魚丸質素也很高,食落新鮮而且彈牙。
海鮮類就當然不能錯過海蝦同埋水魷魚啦!
食到最後打邊爐對我來講,最有象徵意義嘅就係出前一定啦!麻油味真係冇得彈!
結帳之後仲送甜品,有北海道牛奶布甸食,yummy yummy!