2015-08-01 564 views
上水佳運係上水街市比較熱門, 好食O既餐廳之一。 好多人幫襯,尤其係中學生,成日都坐無虛席, 但係職員都會好快幫你搵到位。而且出餐速度快, 所以唔怕要等好奈講到環境方面, 會有大風扇吹, 所以都唔會太熱。但係可能因為想做多幾單生意, 所以枱櫈都擺得幾逼下, 會稍為逼少少。我所點選的是沙爹牛肉公仔麵, 大約等左5~6分鐘就有得食。味道方面, 煙肉炒蛋多士都幾好食 味道豐富, 炒蛋夠滑多士夠厚, 可惜係煙肉落得太多油。而沙爹牛麵好大份, 身為男仔O既我都差D 食唔晒, 味道不俗。而同行O既朋友就食左鮮牛通 + 火腿奄列, 我試左少少, 味道較清, 岩女仔食多D。牛肉夠厚身, 食落都幾有口感, 性價比高。(由於個人比較鍾意濃味, 都係會揀返沙爹牛)而最後, 每人只係$28, (凍飲加$1), 還算合理!以下係畀大家參考O既餐牌, 而佳運都有提供外賣服務。如果唔想出街食, 叫外賣都係一個唔錯O既選擇。
沙爹牛肉公仔麵 + 煙肉炒蛋多士(佳運早餐)
鮮牛公仔麵 + 火腿奄列(佳運早餐)
(由於個人比較鍾意濃味, 都係會揀返沙爹牛)

而最後, 每人只係$28, (凍飲加$1), 還算合理!