2015-02-18 4828 views
今日有神秘老闆請食飯,一於佢出錢,我哋出力⋯食!😋喜双逢(無錯「雙」字是簡體字的)是中環數一數二既精品酒樓!位於萬邦行既喜双逢裝潢簡潔清雅,walk in 碰運氣的話機會近乎零!黑椒牛粒: 黑椒牛柳粒肉質軟淋但略嫌鬆肉粉味重, 配以薄身芥辣汁後牛味有所提升!花蜜脆鮮鱔: 物以罕為貴, 白鱔豐腴魚油經燒煮後減少油膩,脆皮外層掛上香甜花蜜,滋味在心頭!😍蜜汁叉燒: 半肥瘦叉燒的外層有少少焦香!水晶鮮蝦餃: 無得輸, 大大粒海蝦仁係入面架!😍鮮蝦燒賣: 原隻鮮蝦係頂,正!鮮磨杏汁豬肺花膠湯: 電話預訂才有的主角!不能文字形容的鮮杏汁同足料老火炖湯,豬肺難得可放心食用😅🙈😍七味炸豆腐: 七味粉炸的豆腐,可以鮑汁炒飯: 上湯鮑魚炒飯,上菜是以瓦煲上,啫啫聲很是興奮,令人食指大動!👍雪山杏汁餐飽: 菠蘿餐飽表面,內裡是鮮杏汁!鮮杏汁養眼無敵,鮮甜味美!特式脆麻花: 彷似糖蒽餅既脆麻花香口脆甜。太多美食不能盡錄,總括來說令我們肚子「滿載而歸」,服務okay, 有漏單情況但部長盡力解決,不錯!
今日有神秘老闆請食飯,一於佢出錢,我哋出力⋯食!😋

蜜汁叉燒: 半肥瘦叉燒的外層有少少焦香!

水晶鮮蝦餃: 無得輸, 大大粒海蝦仁係入面架!😍

鮮蝦燒賣: 原隻鮮蝦係頂,正!

七味炸豆腐: 七味粉炸的豆腐,可以

特式脆麻花: 彷似糖蒽餅既脆麻花香口脆甜。

2015-02-18
Type of Meal