2019-02-27
今年新年長輩們都唔喺香港,得我同老公兩個過新年,我哋決定簡單啲睇戲食飯就算啦😂買咗11點鐘等梗睇戲,見有啲時間周圍行吓睇吓食乜好,行行吓見到佢個招牌就諗起佢個黑糖包😋去到門口冇人排隊,見啲職員行嚟行去諗住等佢哋帶位啦,點知等左成幾分鐘都冇人理我地,之後發現門口有部機可能要拎飛先有人理我哋掛🙄一入去佢已經同我地講所有優惠今日都暫停,可能因為新年關係掛。叫完嘢食冇幾耐,已經有個包上咗台,好香呀😋😋😋佢哋個黑糖麥包果然出色,幾時食都唔會厭。跟餐附送嘅沙律都唔錯,都幾新鮮爽甜。燒羊扒,我個人就覺得唔算羶,而且嗅落都算香。咬落有肉汁,幾嫩唔乾👍🏻底下既飯都好好味👍🏻👍🏻但略嫌羊扒肥膏太多。始終都算係開年飯,好想飲酒🍷但係又驚飲多咗一陣睇戲會好眼瞓,所以叫兩杯飲吓先算啦頂級紐約牛扒(7成熟)哇,我等左佢好耐啦🍴牛味好香,一上枱已經流口水🤤外面乾身,入面仲帶少少粉,介乎5-7成左右,唔錯。附送嘅炸南瓜,估唔到佢都幾特別,甜甜地外硬內滑👍🏻坐坐下叫埋個寬麵,其實一坐低已經好想食,但又怕佢哋會一次過上晒所有野食,到時會唔知食邊樣先,又唔鐘意啲味道撈埋一齊,又唔鐘意喺枱上面放得耐會乾會硬。蝦係爽嘅,芝士白
頂級紐約牛扒(7成熟)
附送嘅炸南瓜,估唔到佢都幾特別,甜甜地外硬內滑👍🏻
蝦係爽嘅,芝士白汁味唔會太膩,寬麵本身都軟硬適中👍🏻
整體都幾滿意,當然會再去啦☺️