2022-02-05 38 views
「咩話?年初四咁嘅樣?」「年初四,假又放完,錢又駛晒,工又要翻,點會好樣呢?」呢段對話細個睇笑到肚痛,大過睇完全笑唔出點先可以鼓勵下自己?緊係黎cafe文青一下返工前黎到呢間位於尖東漆咸道附近cafe 飲杯咖啡,食個靚早餐好好享受半假日生活今天嘅人唔多,所以街道上面都好靜,以坐喺呢一度就可以享受到休閒嘅生活味道入邊嘅格局真係好有旅行氣氛餐牌都有唔少嘅選擇,我好想享受吓咖啡生活,另外可以嗌一杯冰飲佢哋都有Toast供應,我見唔少上班族,或者住附近嘅人,都會特登嚟買杯咖啡或者Toast外賣而作為慢活生活嘅我,梗係好想享受下假日氣氛啦,所以我選擇咗堂食睇吓幾chill~我哋叫咗一個Traditional Toast, 入面有鹽醃Ham同芝士做餡料,咬落去嘅味道真係一流,上面仲有香草同胡椒調味,都係一個唔錯嘅選擇另外我哋仲嗌左Balance Toast, 入面以火腿同埋牛油果作為餡料,牛油果嘅香濃同口感好夾火腿,一齊食仲好有健康嘅感覺,但一啲都唔油膩我覺得好正我哋叫咗杯Flat white, 好香嘅咖啡豆味,而且店員好細心幫我哋拉花,喺呢個天氣同埋假日嘅閑情逸致,真係好好嘅享受Cranberr
「咩話?年初四咁嘅樣?」
「年初四,假又放完,錢又駛晒,工又要翻,點會好樣呢?」

呢段對話細個睇笑到肚痛,大過睇完全笑唔出
點先可以鼓勵下自己?緊係黎cafe文青一下

好好享受半假日生活

入邊嘅格局真係好有旅行氣氛

睇吓幾chill~

Cranberry Lemonade,一杯我好鍾意嘅清新凍飲,配埋多士一齊食簡直就好似外國嘅生活咁
水果嘅甜度配埋梳打一齊,真係啱啱呀

如果有時間又方便,可以嚟到呢間Cafe度試吓佢哋嘅咖啡同多士,絕對係超乎想像嘅好食同埋享受嘅感覺