2015-12-29
做緊promotion年糕放題$99,嘩,任食唔使一百蚊,咁抵,又黎試下先。預先book左食六點,黎到已勁多人等緊開始,未夠鐘唔比入場。大概等到六點三左右,開始陸陸續續放人入場,間開左一邊場做年糕放題,位置幾大下。枱上餐具已預先放好食物各種食材,有菇,丸,蔬菜等。各種年糕,不同形狀,亦有近期大熱嘅紫薯年糕同芝心年糕。炸物類,有炸餃子,魷魚圈等。飯糰,粟米,紫菜同芝士,芝士呀!魚糕湯及醬料魚糕清湯煮熟,軟腍腍的,加了韓式辣醬更美味。爐邊蛋,自己添加芝士。食材會加入清湯打邊爐,如果喜歡濃味,可加入醬料,個人幾喜歡牛骨汁。韓國公仔麵~彈牙!吸滿湯汁好正呀~公仔麵吸乾湯汁後就可炒飯,炒年糕亦得我地都炒得有紋有路㗎。雖然食材唔算多款,但味道唔錯又新奇,年糕食到飽真係第一次。咁嘅價錢,有得食有得玩,仲有人service你,連碗都唔使洗,抵呀!
大概等到六點三左右,開始陸陸續續放人入場,間開左一邊場做年糕放題,位置幾大下。 枱上餐具 已預先放好食物 各種食材,有菇,丸,蔬菜等。 各種年糕,不同形狀,亦有近期大熱嘅紫薯年糕同芝心年糕。 炸物類,有炸餃子,魷魚圈等。 飯糰,粟米,紫菜同芝士,芝士呀! 魚糕湯及醬料 魚糕清湯煮熟,軟腍腍的,加了韓式辣醬更美味。 爐邊蛋,自己添加芝士。 食材會加入清湯打邊爐,如果喜歡濃味,可加入醬料,個人幾喜歡牛骨汁。 韓國公仔麵~ 彈牙!吸滿湯汁好正呀~ 公仔麵吸乾湯汁後就可炒飯,炒年糕亦得我地都炒得有紋有路㗎。