2019-09-09
呢排實在好想食泡菜鍋,荃灣韓國野大多都係韓燒同炸雞🍗,但甘岩俾我搵到呢間🤗👏🏻,所以就拉埋老公去試下喇去到門口,逼就逼左小小囉,同埋得兩個位簡,一係坐門口,一係坐近廚房果張,甘我地簡左後者,除左有個staff係甘dum碗黎發洩情緒造成噪音污染之外都冇咩特別野,「香港人:你有壓力,我有壓力,明既」😂入返正題,老公簡左芝士牛肉石頭鍋飯,我要左泡菜豆腐豬肉鍋,同埋要左個辣炒年糕,首先講講個石頭鍋飯先,芝士都做到拉絲效果但唔係拉到好長,還好啦,唔係特別好食然後到我既泡菜豆腐豬肉鍋,講到底我都係為左佢而黎,入面有兩三塊泡菜,金菇,豬肉(都幾鞋),豆腐,ummm....冇太大驚喜,中規中矩啦,辣少少咸少少會好d,個人比較重口味😂然後就到年糕出場,冇芝麻喺面未至於扣至負分吧!完全係韌到食緊橡筋d friend🌚都幾難食🤭,辣炒年糕講真都幾難整得難食,好似係,🤦🏻♀️睇佢個樣就正正常常,果然_不可貌相呀下😂😂總括黎講,可以一試但唔洗食多次🥰🤤🤤係幾平😀😀,埋單都係$280,出tst韓國街點止呢個價,不過一分錢一分貨喎🙃
然後就到年糕出場,冇芝麻喺面未至於扣至負分吧!完全係韌到食緊橡筋d friend🌚都幾難食🤭,辣炒年糕講真都幾難整得難食,好似係,🤦🏻♀️睇佢個樣就正正常常,果然_不可貌相呀下😂😂 總括黎講,可以一試但唔洗食多次🥰🤤🤤