2016-02-26 343 views
眨眼又到聖誕,咁開心就梗要同好姊妹交換禮物大食一餐慶祝 今年我哋4條Q就嚟咗呢間餐廳食嘢開心聚聚 第一道菜係芝麻雞翼 炸得甘香脆口,內裡肉質嫩滑,還保留肉汁,好味!第二道有芝士蚧肉玉子燒,切開後內裡的芝士會緩緩流出,當中更夾雜著鮮甜的蚧肉,加上彈嫩清香的玉子,食在口中,層次十足,入口即溶,美味!再嚟有燒日本蕃薯仔,皮香內甜,一啖一粒,滋味甜香,一個字“正”!跟住有我最鍾意食既蒜片牛柳!肉質嫩彈唔會“鞋”, 蒜片香口又野味,加上肉質又入味,係我食過最好食既要三甲之一,正呀~~再有就係友人F指定要叫既原隻燒大菌,菇味濃郁,配上淡香木魚絲及咸中帶微甜既醬汁下,甚是美味!接著有我哋大家都鍾意食既鹽燒鯖魚,外皮燒得金黃香脆,肉質紮實,入味之餘唔會太咸,沾上醬汁食用,更覺鮮味 第七道菜有川式茄子,味道咸香辛辣,甚是野味,加上茄子肉質軟滑吸味,口感可謂極具層次!呢鍋鵝肝什菌石鍋飯係我成餐飯覺得最好味既菜式,鵝肝既濃郁油香完全被什菌同飯粒吸收晒,加上飯焦香口無比,好味得我食完一碗又一碗 尾聲時就叫了芝士年糕,燒得外脆內軟,微微咸香,芝士處於半溶狀況,食落煙韌,有嚼感,~
眨眼又到聖誕,咁開心就梗要同好姊妹交換禮物大食一餐慶祝
今年我哋4條Q就嚟咗呢間餐廳食嘢開心聚聚
芝麻雞翼
第一道菜係芝麻雞翼
炸得甘香脆口,內裡肉質嫩滑,還保留肉汁,好味!
芝士蚧肉玉子燒
燒日本蕃薯仔
蒜片牛柳
原只燒巨菌
鹽燒鯖魚
川式茄子
黑松露鵝肝什菌石鍋飯
芝士年糕

係一輪食影同笑聲下,肚皮同心靈都好滿足,開心

2015-12-23
Type of Meal