2023-04-18
餐廳主理人係由一班好有heart既後生仔經營,由中環開到銅鑼灣,一直都覺得佢地出品既菜式幾有水準。我今次去食飯其實主力係想試佢地既90分鐘雞翼放題!只需要超抵價$98就可以任食6款口味😍雞翼係新鮮滾熱辣整好,上枱仲出緊煙!🐥花雕醉雞翼:新年食過佢地既醉盆菜已經覺得唔錯,有淡淡花雕酒香,encore👍🏼🐥香辣烤雞翼:辣度輕微,唔食辣人士都食到。🐥蒜蓉牛油雞翼:蒜蓉同牛油份量balance得好唔會搶過另一方,雞翼juicy多汁,encore👍🏼🐥鹹蛋黃雞翼:呢款最有驚喜!一上枱已經好香蛋黃味!入口亦同樣濃郁,超正,必須encore👍🏼👍🏼👍🏼🐥芝士蘑菇雞翼:雞翼釀到脹卜卜,食到芝士味但未算好濃郁。🐥蜂蜜檸檬雞翼:食落比較輕盈既口味,可以中和下其他口味既油膩,encore👍🏼同埋終於食到既蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒🦀係呢間餐廳既招牌菜之一。聽店員建議將甲羅燒既蟹膏、蟹籽同蟹肉全部倒出,連埋飯上面既蟹籽、蟹肉同飯素一齊撈勻食,啖啖都食到以上各種食材,味道、口感都十分豐富而且鮮味!岩哂中意食蟹、日本料理既朋友!值得一試👍🏼另外都試左佢地新出既蘋果批配雪糕🍎聽講成個蘋果批都係由佢地一位印尼藉女廚自家人手
我今次去食飯其實主力係想試佢地既90分鐘雞翼放題!
只需要超抵價$98就可以任食6款口味😍
雞翼係新鮮滾熱辣整好,上枱仲出緊煙!
🐥香辣烤雞翼:辣度輕微,唔食辣人士都食到。
🐥芝士蘑菇雞翼:雞翼釀到脹卜卜,食到芝士味但未算好濃郁。
同埋終於食到既蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒🦀
係呢間餐廳既招牌菜之一。
聽店員建議將甲羅燒既蟹膏、蟹籽同蟹肉全部倒出,
連埋飯上面既蟹籽、蟹肉同飯素一齊撈勻食,
啖啖都食到以上各種食材,
另外都試左佢地新出既蘋果批配雪糕🍎
聽講成個蘋果批都係由佢地一位印尼藉女廚自家人手製,
賣相好吸引成個用酥皮做既小袋子咁so cute👛
酥皮厚薄都適中,唔會過厚,
而且入面餡料有粒粒蘋果,唔會死甜,
連埋雪呢嗱雪糕、伴碟既朱古力醬同花生碎一齊食,
係味道好夾好和諧既一道甜品。
帶到一種簡單不花巧、自家製作既溫暖感比我呢💓