2023-09-18 73 views
嚟呢間餐廳之前完全冇諗過佢個vibe咁正,一入嚟已經覺得啲音樂同燈光好chill,音量足夠,但又唔會阻礙到大家一班人開心傾偈,今晚主要係播一啲Hip Hop style嘅歌,成個感覺年輕而且有taste。本來以為呢度係食啲好普通嘅Cafe食物,點知其實係一間好fusion嘅居酒屋,佢哋自創嘅菜式好特別㗎,對比一般傳統居酒屋,更加貼近個市場,我試咗一個有椰菜花飯做底嘅刺身丼,感覺好light但又幾夾喎,啱晒啲Keto人士。另外酒盗芝士係配多士同埋蕃茄莎莎,呢個做appetizer真係可以補償返我全日返工嘅辛勞。佢個happy hour 真係好抵, $88有酒精飲品再加一個小食,仲要可以add on,即時話你比多48蚊,可嗌多一杯或者一個小食。另外我試咗佢個味噌雞胸肉意大利粉,個雞肉用慢煮方法去做,好嫩,無落咗好多調味反而有雞肉嘅鮮味,個醬汁都恰到好處,唔會太濃,又帶到本菇嘅鮮味。仲有油揚釀芝士,個配搭都好新鮮,送酒真係一流。可能因為食椰菜花唔係好夠飽,最後加多一個燒飯團,兩隻味都好好食,落咗飯素,基本上唔需要配餸菜,就咁食都好好味,喺屋企好難做到呢個水準。坦白講呢幾年食得太多簡單Cafe

坦白講呢幾年食得太多簡單Cafe食物,今次嚟呢度真係覺得環境同食物水準都係冇乜挑剔,而且性價比高,兩口子又飲酒又食得飽都係講緊五百幾蚊,西九龍呢邊呢間真係好選擇。