2023-03-18
🍭KAKAchevée🍭TGIF!!🥳🥳 又係時間食好西!!🤩🤩今次介紹既綠色食物係巴斯克芝士蛋糕🍰而間主打芝士蛋糕既店舖係由湯怡主理🧀Achevée係法文有圓滿完整既意思, 希望大家食完個蛋糕都會有幸福快樂既感覺😍🍰斑蘭焦香芝士蛋糕 ($58)❗️必食❗️蛋糕既綿密感唔錯, 口感濕潤, 每一啖都好rich😋斑蘭味超突出, 但又唔係好甜, 食曬成舊都唔覺膩👍🏻🍰焙茶焦香芝士蛋糕 ($58)❗️必食❗️焙茶味超級濃郁, 味甘且突出☕️而甜度又恰到好處, 唔會蓋過焙茶味😍岩曬焙茶控👍🏻🍰柚子焦香芝士蛋糕 ($58)❗️必食❗️柚子味好突出, 每一啖都食到柚子粒, 清新香甜🍊岩曬夏天食☀️😎🍰抹茶焦香芝士蛋糕 ($58)採用既係正宗日式抹茶, 不過味道冇焙茶咁濃郁😗抹茶控可能會覺得失望🙈🙈🍰70%特濃黑朱古力焦香芝士蛋糕 ($68)真係超超超濃朱古力味, 又唔會太苦🍫不過食多幾啖會覺得膩🙈唔係講笑, 星期五食完而個蛋糕真係覺得好幸福🥰🥰每一件蛋糕都好好味, 真心值得encore😋你地都快D買來感受下而種幸福甜蜜滋味啦❤️評分: 🍀🍀🍀🍀🍀------------------------------KAKAch
TGIF!!🥳🥳 又係時間食好西!!🤩🤩
今次介紹既綠色食物係巴斯克芝士蛋糕🍰
而間主打芝士蛋糕既店舖係由湯怡主理🧀
Achevée係法文有圓滿完整既意思,
希望大家食完個蛋糕都會有幸福快樂既感覺😍
🍰斑蘭焦香芝士蛋糕 ($58)❗️必食❗️
蛋糕既綿密感唔錯, 口感濕潤, 每一啖都好rich😋
斑蘭味超突出, 但又唔係好甜, 食曬成舊都唔覺膩👍🏻
🍰焙茶焦香芝士蛋糕 ($58)❗️必食❗️
焙茶味超級濃郁, 味甘且突出☕️
而甜度又恰到好處, 唔會蓋過焙茶味😍
岩曬焙茶控👍🏻
🍰柚子焦香芝士蛋糕 ($58)❗️必食❗️
柚子味好突出, 每一啖都食到柚子粒, 清新香甜🍊
岩曬夏天食☀️😎
🍰抹茶焦香芝士蛋糕 ($58)
採用既係正宗日式抹茶, 不過味道冇焙茶咁濃郁😗
抹茶控可能會覺得失望🙈🙈
🍰70%特濃黑朱古力焦香芝士蛋糕 ($68)
真係超超超濃朱古力味, 又唔會太苦🍫
不過食多幾啖會覺得膩🙈
唔係講笑, 星期五食完而個蛋糕真係覺得好幸福🥰🥰
每一件蛋糕都好好味, 真心值得encore😋
你地都快D買來感受下而種幸福甜蜜滋味啦❤️
評分: 🍀🍀🍀🍀🍀
KAKAchevée
📍將軍澳Popcorn 1 (Pop up store)
📍金鐘廊 Lab Concept (Pop up store)
📍荃灣白田壩街45號南豐紗廠2樓202號舖