2016-02-27 242 views
今晚同2位舊同事聚舊。去了大家都就腳嘅荃灣食個飯後甜品~比我地搵到間韓式冰店~裡面裝潢寬敞,座位都頗多,悠閒耐坐嘅cafe😍朋友叫左個柚子年糕多士,試下另類多士。個多士2層麵包中間夾住一大片白年糕😛,多士面灑上滿滿的芝士,而柚子醬放在中間。驟眼看像雪地裡的一份燭光,味道又幾特別,脆脆的多士與軟綿煙韌嘅年糕相映成趣😂 而上面嘅芝士及柚子剛好調味,又咸又酸甜,多重感受!剛剛平衡了沒多少味道的澱粉質👍🏻而我則叫了一款蘋果金寶,一piece剛剛好👍🏻焗得金黃色,好靚好可口!吃了一口,入面比麥當勞嘅好多倍👏🏻👏🏻蘋果蓉夠淋,易入口,5會太酸,明顯調味了!而批皮好鬆化,成個麵是幸福!另外叫了個雛菊花茶,清新花味撲鼻及茶味夠濃,令喉嚨至腸胃嘅飽肚感消一消滯~perfect!
今晚同2位舊同事聚舊。
去了大家都就腳嘅荃灣食個飯後甜品~
朋友叫左個柚子年糕多士,
試下另類多士。