尋找美食,往往是一場巧合。APM 睇完戲,未夠七點,可恨APM爆到七彩。上網找飯點,搵到呢間小店。有借有還,特此嚴重分享:估你唔到靚景:工廠一向特別,𨋢門出來,煥然一新,最喜愛光光猛猛的暖燈,真係好WARM。未等樓面安排坐位,我已經俾落地玻璃外的露台仔吸引住,"露台、燭光、浪漫、無限吹水⋯⋯",好諾士佛台FEEL 呀,點解工廠地方咁過引。*無奈,露台位俾人BOOK左,唯有indoor 開餐,有音樂陪住我。食:我一向唔係相機食先,但往往中段就開始破戒,因為好好食。牛角包 (無影)- 無影但係估唔到地咁好食,酥脆。帆立貝意粉 (無影) - 出色,香口,芝士味濃羊架 (無影)- 五成熟,好耐無試過真係令我滿意,無過熟,肉味夠,煎封香口虎蝦- 外表煎得真係啱啱好,食之前幫佢影張遺照。食後感係舊肉仲係好JUICY!芝士西蘭花 - 未食已經見到濃濃芝士,少少咸味極開胃。服務:一流水準。侍應有講有笑,唔係頂級衣著及餐具,但有fine dining 嘅service,熟識Drink list 同Menu 組合。 醒目,眼尾見我食得七七八八,自然執捨。 經介紹下,我地都歎左好酒配生蠔,爽。坐足兩個鐘,精
尋找美食,往往是一場巧合。

估你唔到靚景:

食:
我一向唔係相機食先,但往往中段就開始破戒,因為好好食。

牛角包 (無影)- 無影但係估唔到地咁好食,酥脆。
帆立貝意粉 (無影) - 出色,香口,芝士味濃

芝士西蘭花 - 未食已經見到濃濃芝士,少少咸味極開胃。
服務:

坐足兩個鐘,精彩的一餐。音樂美食酒精 嘅薰陶下,笑住走。下次,一定encore,一定 try outdoor!

2015-07-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner