2015-07-13
好忙呀,好耐好耐冇出去食飯啦,不過忙都要陪屋企人family day 一下先 今日行程好簡單,去西環行海味鋪同食好野。今日三母女一齊行街購物,一定係填飽個肚先 呢間好野係一位識食朋友介紹,價錢合理食品質素高既一間印度餐廳。西環其實我好熟路,話曬我都係度返左好幾年工,而且開始食印度野都係因為舊老闆係印度人,一食就愛上,本人覺得正宗印度野係偏辣,香港好多都減辣迎合返本地人口味。網址話係上環站出行十分鐘,我就揀係西營盤站出,雖然係地底有一大段距離先上到地面,五分鐘到啦,不過大熱天時都係做下地底人好,做人都係唔好太辛苦自己,上左地面再行五分鐘都幾快到,而家真係好方便,我會推介係西營盤站出。我以前就冇咁幸福啦 ,果時冇港鐵下下都行餐死, 西環好多好野食,以後就有福了 我地叫左2個lunch set加一個小食,每個lunch set 80+10%,我覺得lunch來講有少少貴,如果好食就冇計,我要信我既識食朋友。媽媽唔係太食得辣就等靚女侍應生小姐介紹,我地叫左椰汁咖喱魚(Fish Madras)同串烤雞肉(Chicken Tikka),一個跟飯一個跟Naan,小食係尼泊爾餃子55+10%。
網址話係上環站出行十分鐘,我就揀係西營盤站出,雖然係地底有一大段距離先上到地面,五分鐘到啦,不過大熱天時都係做下地底人好,做人都係唔好太辛苦自己,上左地面再行五分鐘都幾快到,而家真係好方便,我會推介係西營盤站出。我以前就冇咁幸福啦 ,果時冇港鐵下下都行餐死, 西環好多好野食,以後就有福了 我地叫左2個lunch set加一個小食,每個lunch set 80+10%,我覺得lunch來講有少少貴,如果好食就冇計,我要信我既識食朋友。媽媽唔係太食得辣就等靚女 侍應生小姐介紹,我地叫左椰汁咖喱魚(Fish Madras)同串烤雞肉(Chicken Tikka),一個跟飯一個跟Naan,小食係尼泊爾餃子55+10%。
仲有什菜咖喱角Samoas,我好鐘意食Samoas差d想叫一份,睇清楚個set有就唔叫費時食唔曬。
我都好鐘意食印度米,口感好得意長長幼幼好似米粉咁但就係飯既味道。