2019-10-31 113 views
食到感覺幸福嘅料理,就算好耐無寫食評,都執番支筆推介下!今次食新開日本菜餐廳地區十分方便,環境清幽寬敞!選擇了 Omakase !食材新鮮!配搭恰當!賣相吸引!加上壽司師傅親切細心!感覺全晚都幸福啊!前菜有安康魚肝,口感細膩潤滑!再有鮑魚及鮑魚肝醬稻庭,肉質鮮甜彈牙!肝醬馥郁濃厚跟稻庭成絕配!白魚係平政魚,薄切配以微酸醬汁,清爽怡人!刺身有象拔蚌及笠貝,肉質脆嫩鮮甜!沙甸魚魚味濃郁肥美!鰹魚刺身微烤配日本洋蔥,清新甜香!最後係油香滑潤嘅拖羅配脆紫菜!齒頰留香!和食第一道係蟹肉蕪菁,軟綿細緻!第二道龍蝦配百合、栗子、丹波黑豆,鮮甜味美,肉質爽彈!跟著係六道壽司,分別有深海池魚、北寄貝、鰤魚腩、拖羅、赤牡丹蝦及蝦膏及馬糞海膽壽司,魚味濃郁、新鮮油香、甘甜細膩!各有千秋!應有盡有!回味無窮!加上有櫻花蝦拖羅手卷及松茸蜆湯!相得益彰!最後送上超甜日本蜜瓜同美味小蛋糕!幸福滿載!超正!抵讚!
食到感覺幸福嘅料理,就算好耐無寫食評,都執番支筆推介下!

今次食新開日本菜餐廳
地區十分方便,環境清幽寬敞!
選擇了 [幸福] Omakase !

食材新鮮!配搭恰當!賣相吸引!
加上壽司師傅親切細心!感覺全晚都幸福啊!

前菜有安康魚肝,口感細膩潤滑!

白魚係平政魚,薄切配以微酸醬汁,清爽怡人!

刺身有象拔蚌及笠貝,肉質脆嫩鮮甜!

沙甸魚魚味濃郁肥美!

鰹魚刺身微烤配日本洋蔥,清新甜香!

最後係油香滑潤嘅拖羅配脆紫菜!齒頰留香!

和食第一道係蟹肉蕪菁,軟綿細緻!

第二道龍蝦配百合、栗子、丹波黑豆,鮮甜味美,肉質爽彈!

加上有櫻花蝦拖羅手卷及松茸蜆湯!相得益彰!

最後送上超甜日本蜜瓜同美味小蛋糕!幸福滿載!
超正!
抵讚!
2019-10-28
$1500 (Dinner)