2019-07-15 40 views
今日行過見到Lovever Patisserie既櫥窗放左七彩顏色既甜點,忍唔住入去睇下!一入店,用左白色做主色,純白配搭總有種高貴感~店員亦有簡單介紹,原來呢款甜點係叫達克瓦茲,同Macaron係姊妹甜品,但無macaron咁甜同食落會有種雪糕既感覺~而且佢地每個月都會轉換10款不同口味既達克瓦茲比客人選擇!望下價錢又唔算貴$30-$36,又忍唔住手帶幾件番屋企同屋企人開心Share~另外,店員見我好鍾意櫥窗既七彩達克瓦茲,提提我原來各種口味都可以選擇七彩繽紛既外層,即時開心度大增!覆盆莓達克瓦茲:酸酸甜甜既覆盆莓,入口細膩,口感軟滑!抹茶麻糬達克瓦茲:抺茶味🍵超濃郁,會帶有少少苦澀,配上麻糬微微甜香,口味夾!冧酒提子🍇達克瓦茲:好香冧酒味,食落喉嚨會暖暖地,中間既堤子沉過酒,咬落去會有種爆酒既感覺!好特別~焙茶達克瓦茲:焙茶顏色會較深,味道亦香濃,入口有種回甘既味道!入面配有少少脆米,屋企人超喜歡~由冰箱拎出黎,室溫放5-10分鐘,外層似餅夠香脆,入口更有雪糕感,味道唔太甜,睇得又食得的確唔錯!

一入店,用左白色做主色,純白配搭總有種高貴感~
店員亦有簡單介紹,原來呢款甜點係叫達克瓦茲

覆盆莓達克瓦茲:酸酸甜甜既覆盆莓,入口細膩,口感軟滑!

冧酒提子🍇達克瓦茲:好香冧酒味,食落喉嚨會暖暖地,
中間既堤子沉過酒,咬落去會有種爆酒既感覺!好特別~

焙茶達克瓦茲:
焙茶顏色會較深,味道亦香濃,入口有種回甘既味道
!入面配有少少脆米,屋企人超喜歡~

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Other