2020-08-04 289 views
啡·嚐 @ 幸福單品咖啡幸福的味道🙂打開咖啡店地圖,今次嚟到西營盤~其實近年呢區都多咗好多咖啡店,而今次選擇左呢間比較有”地道”特色嘅咖啡小店,冇錯,其實佢係位於樓宇嘅平台地舖,入邊嘅空間真係唔大,緊緊有6-7張枱,而且位置都唔容易搵到,幾經波折,終於嚟到喇。驚喜嘅係,佢嘅咖啡嘅選擇十分之多,我估計應該都有接近25款,真係每日試一款,都要試足一個月呀🙃整體來講,佢嘅咖啡都係偏深炒,而佢沖煮嘅手法只得一種,就係虹吸式,其實睇住佢由沖煮,到都將咖啡送上枱,成個過程都係一種藝術嘅感受😌值得一提嘅就係,佢呢度嘅食物十分大份,而且又好食,基本上下午茶已經係午餐甚至乎係晚餐嘅份量,建議真係可以兩個人分享一份三文治架🙂🥪食物:⭐️⭐️⭐️⭐⭐咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️番叮:⭐️⭐️⭐️⭐
啡·嚐 @ 幸福單品咖啡

幸福的味道🙂

食物:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
番叮:⭐️⭐️⭐️⭐
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)