住係附近咁耐,行過好多次呢間野,今日諗住試一試個鍋,因為銅鑼灣同旺角都有類似既店舖,試過好多次外賣都覺得暖暖哋幾岩冬天食,於是諗住係呢間外賣個鍋試下打去叫外賣既時候,都係睇番過往客人upload既menu,於是就叫左個鹽酥雞便當轉滷肉飯,有個好”友善”既男店員同我講,冇左便當好耐,成兩個月喇喎!點解覺得我一定知?!我問咁有冇類似既飯,佢話有,叫鹽酥雞滷肉飯..哈..咁我都冇理到照叫左個鹽酥雞飯同鍋,再加兩杯野飲點知番到屋企先發現個鍋入面啲野有八成係生,打去問番外賣係咪default生上?男店員話問左你加唔加十蚊要個爐啦,我答佢,我話唔洗個爐你又唔溫馨提示下啲野係生需要加熱?我諗住得咁近拎到番黎都仲熱,唔洗專登加個爐,好快就食完,跟住佢答我,全部人都知係咁樣生上,我話全部人應該唔包括我,係咪全香港咁多人都食過你間野,一定知你係生上?可能每間做呢啲鍋既店舖,外賣做法都唔同,而咁岩我食開既舖頭外賣都係熱辣辣最緊要熟上,但作為員工係咪都假設客人打黎叫外賣,有機會都係第一次食,而唔係佢心目中全香港既人,都知同食過呢間野,係咪都應該有責任同客人講聲,我已經唔識評論食物質素,但二百幾蚊換番黎就係呢種
可能每間做呢啲鍋既店舖,外賣做法都唔同,而咁岩我食開既舖頭外賣都係熱辣辣最緊要熟上,但作為員工係咪都假設客人打黎叫外賣,有機會都係第一次食,而唔係佢心目中全香港既人,都知同食過呢間野,係咪都應該有責任同客人講聲,我已經唔識評論食物質素,但二百幾蚊換番黎就係呢種”幸福”態度既滋味,多謝晒
2022-12-31
TakeAway