2023-05-07
由於好耐冇見朋友仔,於是一齊去high tea chill下 ,聚一聚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)朋友仔之前食過幸福pancake,佢鍾意食呢間嘅cream,而且之前好多人排隊,我未有機會試到,於是就一齊去食pancakes 本身諗住叫一甜一鹹pancakes ,但係我哋又想留肚食出去食其他嘢,所以我哋叫咗個甜pancakes試吓咩味先再決定。宇治抹茶濃厚慕斯班戟$118食物及飲品竟然全都是用塑膠容器,令我覺得有種食緊外賣/快餐嘅感覺😥好唔幸福的感覺。班戟的味道不過不失,蛋味較濃,口感亦算鬆軟,抹茶慕絲有抹茶味,堅果的份量個人認為可以再多一點點🤏紅茶(凍)$18正常紅茶,冇乜特別好講橙汁(大)$38我哋兩個一致認為杯橙汁好酸😰整體而言對今次嘅pancake好失望,冇乜驚喜,CP值極低,好彩淨係嗌左一份,食完之後我哋再出去覓食。
宇治抹茶濃厚慕斯班戟$118
紅茶(凍)$18
正常紅茶,冇乜特別好講
橙汁(大)$38
我哋兩個一致認為杯橙汁好酸😰