2018-07-08 204 views
朋友相約一齊搭船,去三家村食飯,港島區返工就有呢個好處,出九龍唔使同人逼, 可惜班船十分鐘一班,走咗就要等, 去到超級好,朋友一早訂定位, 超級方便,入去就可以叫嘢食, 店員推薦刺身拼盤,至於我哋就加咗個馬友一夜干,福岡岩蠔, 同和果子拼芝士餅。刺身拼盤八種剌身,池魚,拖羅,海膽,帶子,左口魚,鮑魚,油甘魚同蝦。 當中我覺得最驚喜嘅就係海膽。 新鮮海膽完全唔腥, 入口仲有一陣陣嘅海水同鮮甜。馬友一夜干, 都係上網見到好多人食,一於試一試 ,估唔到真係同網上評價一樣,外面燒到脆卜卜,裏面肉質鮮嫩 有日本風味之餘不失香港特色。和菓子拼芝士餅, 芝士餅似係返貨嘅貨色, 比較普通 ,至於和果子,我認真係好靚味道比較甜。有緣再嚟過。

質鮮嫩 有日本風味之餘不失香港特色。

有緣再嚟過。