2019-10-22 239 views
今日嚟到上環,去到呢間店買了四件甜品,慶祝生日。(代替買一個大蛋糕😆)有九樣選擇,款款都賣相吸引,選擇困難症又發作。最後我哋要依四款。包裝非常精美!返到屋企擺靚靚,再同家人分享💕覆盆子巧克力撻:朋友係朱古力控,依款有濃郁朱古力,加上酸酸地的Raspberry,朱古力的甜味更突出。黑芝麻抹茶撻:去到間店先知到佢哋有抹茶認證,所以我哋對依款有好大期望,最終亦冇失望。抹茶同黑芝麻互相帶出各自的香味,出奇地夾,絕對唔可以錯過。另外兩款:士多啤梨忌廉撻:士多啤梨酸酸甜甜,配合埋優滑嘅忌廉,唔鍾意食掛甜嘅人應該覺得呢個唔會太甜又好新鮮。法式咖啡忌廉布丁撻:傳統creme brulee 配上咖啡味,非常好味雖然價錢比其他地方感覺偏貴,但係食落去口感細滑,應該用料好純,而且新鮮製作。呢間店舖絕對值得支持!

包裝非常精美!

返到屋企擺靚靚,再同家人分享💕

另外兩款:
2019-10-19