2017-01-13 570 views
晏晝和同事來一個快午飯,隨便點了一間茶餐廳見有位就閃入去。環境老實講非常擠迫,店內節奏急速,這正正彰顯著香港地嘅拼搏精神。所有嘢都係《快。狠。準》,最大特色係嗰度嘅夥記 非常幽默,風趣生鬼!我地只點了兩個菜式。一碟係最傳統既蕃茄焗豬扒飯,塊扒大得有點過份,如果係牛扒就發達啦講笑。原本冇咩期望,一口gep落勁驚喜,原來除左大記既一哥焗豬飯,係這個世界上其他地方係仲有得㨂既!扒肉夠鬆軟入味,芝士配合鮮茄,加炒蛋飯底,滿足到不能言語。另一碟係羅漢齋炒麵,份量超大兩個女仔都食唔曬,勁驚會好齋,唔係喎,多款新鮮蔬菜配合不太濃味汁料,脆卜卜麵底真係好正。同事叫熱菜蜜,我跟!佢問左條我O左咀既問題,究竟菜蜜係咩黎呢?hmmmm.... 係。。。honey?.... kind of vegetable plus honey?...... 跟住就係變左兩個O咀。。。
晏晝和同事來一個快午飯,隨便點了一間茶餐廳見有位就閃入去。

我地只點了兩個菜式。

2017-01-12
$60 (Lunch)
  • 羅漢齋炒麵