2018-06-08
銅鑼灣近維園有一家價錢幾經濟,又坐得舒服的意大利菜。可能唔近地鐵站所以客人不多,靜靜地幾啱情侶食飯!軟心意大利蛋配菠菜松子仁沙律好多菠菜,菠菜有好豐富的鐵質,加埋溫泉蛋的蛋漿,濕潤了整個沙律。一粒粒的松子仁有益得黎又增加口感,幾清新!炸意大利水牛芝士條配無花果醬熱辣辣炸起的芝士條香脆豐盈,唔油膩得來,加埋無花果醬甜甜地,點上芝士條好夾!芝士記得趁熱食,有拉絲效果!鱸魚意大利飯配蟲草花雖然我唔係好鍾意食意大利飯,因為都好擔心每間餐廳做得唔好。不過今次呢個飯做得好好,鱸魚不需多醃,而且意大利飯吸哂魚的味道!Tiramisu 最後點可以無甜品?來一個意大利的甜品,淡淡的咖啡香無人可以抵擋。兩個人share啱啱好!幾鍾意餐廳嘅氣氛,而且食物的選擇都多,銅鑼灣都好難搵到咁有氣氛,又啱兩個人可以靜靜地食飯的餐廳!所以遲啲有記念日都會黎慶祝。
軟心意大利蛋配菠菜松子仁沙律
好多菠菜,菠菜有好豐富的鐵質,加埋溫泉蛋的蛋漿,濕潤了整個沙律。 一粒粒的松子仁有益得黎又增加口感,幾清新!
炸意大利水牛芝士條配無花果醬
鱸魚意大利飯配蟲草花
雖然我唔係好鍾意食意大利飯,因為都好擔心每間餐廳做得唔好。 不過今次呢個飯做得好好,鱸魚不需多醃,而且意大利飯吸哂魚的味道!
Tiramisu
最後點可以無甜品?來一個意大利的甜品,淡淡的咖啡香無人可以抵擋。 兩個人share啱啱好!