2023-01-25
📍 Oasis Bar & Grill尖沙咀今晚晚餐想去一個輕鬆又chill啲嘅地方,行開Mira Place買完嘢就係隔離諾士佛臺搵到間歐陸風格既Bar,見到菜單價錢都ok就去試下😝🐥香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 ($208)帶子大大粒,3粒煎到金黃色,爽口彈牙🥰墨魚意粉原來辣辣地又幾惹味,入邊仲有啲雜菌、蒜片,食落口感仲豐富🐥地中海烤雞($198)呢個烤雞同樣都係辣辣地,🐤雞烤得好香而且醃好入味,半邊雞分左兩大舊,肉質鮮嫩,側邊仲有啲伴碟沙律菜同cream cheese 🧀☺️不錯。細食嘅啱啱好🐥Winter Snowflake ($148)黎得Bar就梗係嗌番杯佢哋嘅signature Cocktail啦,不過因為我唔想飲太勁嘅酒就叫店員推介咗一杯比較低濃度嘅。雖然個名叫snowflake,不過杯酒係紅色既🤣飲落去甜甜地易入口因為都有果汁成份,配合主食令到口感更加豐富。#尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食日記 #食好西 #大滿足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant
尖沙咀
🐥香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 ($208)
🐥地中海烤雞($198)
🐥Winter Snowflake ($148)
#尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港
#hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread