2018-05-28 336 views
粒粒朱古力雞蛋仔 $22落單時無人排隊 俾錢即整等左三分鐘 入手後睇賣相就覺得無揀錯根據過往中伏經驗 同一間店格餅好食唔代表雞蛋仔好食 某款雞蛋仔好食又唔代表另一款好食 今次呢款朱古力口味表面睇落幾足料 食落都係表裡如一 難得既係用料分布幾均勻 唔會一邊有朱古力味另一邊無 而且除左朱古力其實仲有一定蛋味口感方面一咬係脆身既 即時有幾分中獎feel 再望下鋪頭真係有掛部風扇吹下新鮮製作既雞蛋仔 始終唔係咁多鋪頭肯花多呢廿秒吹既時間 資深既朋友都知呢點係脆唔脆既關鍵比起我試過好幾次既另一間港島東既人氣脆口雞蛋仔 呢間我會形容內外兼備 脆得黎又夠餡唔會空心 食落幾豐富飽滿下 唯一缺點係價錢高於市價 捨得使既雞蛋仔愛好者不妨一試
粒粒朱古力雞蛋仔 $22