6 day(s) ago
老老實實,我通常都係食咗啲伏嘢所以上嚟俾劣評。但係今次得閒冇嘢做,決定上嚟積番啲陰德。頭先中午時段經過中環「天蓬」(之前喺同一條街嘅一間餐廳)又執鬼咗,突然見到一間黑鼆鼆嘅越南法包餐廳。入到去其實間餐廳好細間!右邊排隊嗌嘢食,去到收銀左邊就係整嘢食嘅地方之後你接近要出返門口先至有位置俾你等待。唔記得影餐牌,但係我就叫咗品味特別 (cold cut) @ $78 再加$12加要杯咖啡。 等咗三至5分鐘就已經攞得,但係因為餐廳內冇地方俾你食嘢,如果條街亦都相當污糟,所以我決定走遠啲去食。去到皇后像廣場地方寬敞好多打開包裝品嚐一下啱啱買咗外賣。首先講一講杯咖啡,幾好飲!講完講到重頭戲法包:份量其實一啲都唔多,但係味道都幾好,!如果細看一下幅圖你會見到肝醬、肉鬆、肉片、及海量嘅蔬菜! 同平時嘅扎肉唔同,佢唔知用咗乜嘢肉片,但係非常香口。肝醬嘅味道亦都非常濃厚。個包一啲都唔硬。但係特別特別特別需要留意食個包嘅時候就算細啖都好都要確保係拗晒所有配料因為我頭先嘔咗開口嗰邊多啲嘅時候就係一啖蔬菜冇乜其他味道。最後其實講返相當滿意,如果得閒冇嘢做行開依頭我應該會再食
去到皇后像廣場地方寬敞好多打開包裝品嚐一下啱啱買咗外賣。
首先講一講杯咖啡,幾好飲!講完
最後其實講返相當滿意,如果得閒冇嘢做行開依頭我應該會再食