2015-07-26 2955 views
於朋友間聽聞此店好評如潮, 但見食評有讚有彈, 決定親身一試.一到太古城, 此店不難找, 但都要搵一陣. 門面不錯, 整齊整潔. 入內坐下, 睇完MENU就點點點, 樣樣都想食, 係咪真係其他食評家講咁好吖, 定係有啲食評家講咁差呢? 但首先服務方面, 絕對唔差, 有板有眼, 快慢有至, 有HEART, 讚! 食物方面, 不錯, 好食唔在講, 食物一上台, 見到已經動筷, 攪到好幾味都冇影相!蟹籽沙律, 清新, 好味, 青瓜蟹籽蟹柳同醬汁間互相配合洽到好處.鐵板燒銀雪魚, 熱辣辣, 熱辣辣, 好熱好熱! 正! 好好味! 一入口魚油香上腦, 少許黑椒令其更錦上添花!鐵板燒蔥蒜薄牛柳, 青蔥爽脆, 蒜香四散, 薄牛柳燒得剛剛好! 多汁嫩滑可口, 入口即溶, 心都軟埋!鐵板燒鵝肝, 嘩! 精彩! 豪華地大大啖送入口, 整多劑油香攻擊, 不自覺地合眼, 面露微笑, 好味!鐵板燒雞泡魚干, 鐵板燒師傅細心地切至一絲絲, 餸酒一流!鐵板燒生蠔, 唔錯, 冇燒到熟晒, 正合我心, 配以煙肉碎, 香口.銀雪魚西京燒, 呢味嘅整法同鐵板燒銀雪魚唔同, 件頭大啲, 偏甜嘅做法. 味道如何? 西京燒中食過最

蔥蒜薄牛柳
鵝肝
鐵板燒雞泡魚干, 鐵板燒師傅細心地切至一絲絲, 餸酒一流!
銀雪魚西京燒, 呢味嘅整法同鐵板燒銀雪魚唔同, 件頭大啲, 偏甜嘅做法. 味道如何? 西京燒中食過最好食嘅就係呢度!
銀雪魚西京燒
雜錦壽司, 全部都OK, 係海膽感覺唔夠新鮮.
雜錦壽司
柚子雪芭, 完美句號! 美好嘅一餐, 証實呢間餐廳, 不錯呢!

2015-07-25
蔥蒜薄牛柳