2018-02-27 416 views
成日行過天橋,都唔知原來開左間新野~早兩日八卦望一望覺見到~食左兩次,第一次無諗住出post,試多次就膽粗粗comment下~因為開得夠夜,11、2點行過見仲有野食於是試試,種類唔算特別多,但食個宵夜乜都夠晒,女朋友唔食辣,所以無試到個麻辣串鍋,如果食得辣可以試試。就串燒黎講,個人覺得燒豬頸肉同牛丸最正,夠味,牛丸夠彈牙,仲會爆汁~似返手打牛丸味道,唔係冷藏行貨,所以食完燒牛丸,再嗌左煲細細煲牛三寶丸食,因為唔係燒既,鮮唔鮮就即刻見真章,結果~仲好食!嗌左兩串鴨舌,味道可以濃少少,檯面有椒鹽粉同孜然粉可以自己補飛。另外有個叫開心魚,係燒魚乾,講明先,係有少少咬口既,一串起兩串止就夠,如果唔係食到牙較軟,呢樣睇人嘞,女朋友就鐘意慢慢咬,味道有d似日本果d醬燒魚乾,都幾OK。另外老細請我地試左碗牛腩牛筋,話之後做埋午市會賣牛腩河,炆得幾淋,好入味,呢樣menu未見有,要試自己問問老細~最後講埋個甜品,佢地得一種,紅糖薄荷冰粉,新鮮野,我見識少以前未試過, 味道幾清,唔會太甜,解油膩,menu上寫15蚊碗,但黎兩次都有送~ 呢樣就算無得送,我下次都會嗌。整體OK,食燒最怕等得耐,因為佢舖仔唔

整體OK,食燒最怕等得耐,因為佢舖仔唔大,擺盡四五檯,反而係優點,唔洗招呼十幾檯客,所以野食黎得唔算慢~

住附近可以長期幫襯~

左起:開心魚、豬頸肉、雞軟骨、羊肉串
一口牛柳