2022-06-29 143 views
今日去咗青衣行街,晚黑見到依間店都幾有人氣咁,所以就拎咗張飛試吓😆舖頭入面其實有得燒肉或者打邊爐。我哋揀咗打邊爐。佢比較有特色嘅係一人一鍋,同朋友唔同口味都唔緊要。每個人揀返自己鍾意食嘅,又唔使好似其他舖頭咁鴛鴦鍋要額外加錢而且疫情跟,分番開兩個鍋應該都係會好啲嘅🙈嘢飲選擇都唔少,罐裝飲品比較多丸嘅種類都ok 架大路嘅菜佢都有~另外佢有一啲生菜同其他菜兜放在雪櫃,特別係佢有韭菜依度有提供埋雞蛋,有白飯。兩個木桶裝住嘅係紫菜同埋飯素,仲有咖喱汁提供甜品都有幾款但係我哋食得太飽所以我就只係食咗中間有塊膠葉包住嘅日式和果子,真係好正我最鐘意嘅放題甜品佢其實仲有幾款明治嘅雪條,都好受歡迎,個個打完邊爐或者燒完烤之後都會食返兩三條。明治雪條的確係幾好食跟住落嚟我都想重點介紹一下佢啲肉呢個牛肩肉係手機QR code追加的,我覺得佢嘅味道唔係最優秀,如果大家細食嘅話可以集中主攻下面嗰兩款~依個牛小排我哋叫咗幾轉,肉質唔會太韌,肥瘦分佈唔錯,淥完之後佢嘅顏色係粉紅粉紅的,有牛味,簿切,正呢個美國黃牛錄完之後反而感覺會瘦少少,但我都幾鍾意。朋友話喺枱面放多陣間先淥,味道更佳。呢隻淥錄完之後嘅顏色會偏深少
而且疫情跟,分番開兩個鍋應該都係會好啲嘅🙈

嘢飲選擇都唔少,罐裝飲品比較多
丸嘅種類都ok 架

我最鐘意嘅放題甜品

跟住落嚟我都想重點介紹一下佢啲肉

呢個美國黃牛錄完之後反而感覺會瘦少少,但我都幾鍾意。朋友話喺枱面放多陣間先淥,味道更佳。呢隻淥錄完之後嘅顏色會偏深少少

下列幾款都係我哋一坐低佢就即刻上咗俾我哋,所以唔係自己主動叫的~

呢一個豬肉同上面啲牛肉相比起你就可以見到佢平均每一篇嘅size都細咗好多,所以淥起上嚟會比較散開,但味道都唔錯,薄切,肉質食落都幾好,唔韌

牛舌係博切,可惜朋友唔係特別鍾意食牛舌。佢嘅味道其實OK,但我對牛舌都只係一般般,所以我哋食完呢碟都冇再另外加叫
呢一個係牛,但因為唔係我哋叫嘅,所以我都唔知佢究竟係咩牛,不過係佢食落係幾好食, size相比起我QR code落單嗰啲會細少少

希望我啲牛嘅相可以令大家知道邊款更岩自己係有限嘅胃部空間內進食啦~