1K
2019-09-16 104 views
<葵廣篇>呦呦鹿鳴布丁燒 #葵芳之前曾經有一段時間好興元朗嘅嗰間布丁燒,今次喺葵廣都見到另一間買布丁燒嘅店舖,味道款式好似仲多過元朗嗰間。Tiramisu 布丁燒 $38布丁燒嘅特別之處就係上面首先有一層焦糖醬,然後一層布甸,最底係蛋糕,所以一食落去會有兩種唔同嘅口感。今次揀咗tiramisu,所以個蛋糕係芝士蛋糕!店員小心咁幫我地將個布甸燒倒咗出嚟之後再沈咗一啲可可粉喺面,所以食落去都幾似tiramisu,但就係布甸嘅口感。佢個布甸非常之滑,唔會過甜,芝士蛋糕又綿,整體來講都幾好味,只係個份量有啲細件,少貴。味道: 3.7/5性價比: 3/5
<葵廣篇>
呦呦鹿鳴布丁燒 #葵芳