2019-09-17 95 views
平時喺香港好難食到正宗嘅印度菜,上網搵左超耐,終於搵到依間7e咖喱王餐廳,喺尖沙咀一出地鐵站行2分鐘左右就到,好近我返工嗰度,放咗工即刻去試!一入到重慶大廈就有專人帶你上去,餐廳裝修好簡樸,但係好有地道風味,好有特色😎一坐低,服務員就俾咗餐牌我哋睇,餐牌有好多選擇,有齊飯、蔬菜、咖喱、薄餅……我同朋友兩個人總共食咗七樣嘢,首先係前菜:脆薄餅點住薄荷醬嚟食,甜甜酸酸咁好開胃,之後仲食咗印度咖喱薯角,個人好鍾意食炸嘢,呢個啱晒我口味,薯角好香脆,裡面嘅咖喱容都唔吝嗇,一啖咬落去超好味,之後叫咗兩個醬同兩個薄餅,一個醬係咖喱牛腩,令一個係蕃茄芝士,咖喱牛腩好入味好林,蕃茄芝士都好足料,有齊芝士、菠蘿等食材,配上芝士薄餅同洋蔥烤餅嚟食,一啖薄餅,一啖牛腩同芝士醬,勁滿足😋總括嚟講呢間餐廳真係好地道,喺香港好難得先可以食到咁正宗嘅印度菜,而且後生男服務員有禮貌又好攪笑😆👍🏻

2019-09-17
Type of Meal