一見到有人介紹呢間甜品店 已經好有興趣黎XD 因為呢度有好多古裝服飾可以比客人穿著黎影相XDD 好有趣~~ 而且成間餐廳既裝修都好古代風~~ 今晚約左朋友上黎試下~~ 我地9點前都黎到喇.. 但估唔到咁早都已經有人係度食緊甜品喇~ 除左甜品之外, 呢度原來仲有熱食, 好似車仔麵, 串燒, 點心同酸辣粉咁~ 價錢都唔貴 想一餐搞掂晒主食+甜品都OK~ 原來呢度D甜品賣相一樣好得意 當中最吸引到我地既就係 麻雀 同埋 象棋… 最後,, 當然係麻雀勝出XDDD 落左單後, 我地就去著唔同古裝衫影相喇~ 好搞笑, 除左有雍容華貴既皇族衫之外, 仲有獄卒, 公公既服飾~~ 多人黎既話 可以黎個角色扮演 除左服裝, 仲有頭飾同其他道具, 玩味性高 等左一陣, 我地叫既 麻雀椰汁糕$88  就送到喇~ 用木板裝住麻雀上, 感覺真係好古代~ 估唔到味道都唔差, 椰汁糕味道幾香甜~ 味道甜得黎 唔會膩, 適合3-4人share ~ p.s. 見到竟然有外國客人上黎幫襯 ! 走個陣, 仲發現呢度有部扭蛋機呢… 呢度的確係幾得意既一個地方而且價錢確係幾親民~~ 平平地食個得意甜品 都幾開心^__
一見到有人介紹呢間甜品店 已經好有興趣黎XD
而且成間餐廳既裝修都好古代風~~
今晚約左朋友上黎試下~~
價錢都唔貴
想一餐搞掂晒主食+甜品都OK~
原來呢度D甜品賣相一樣好得意
落左單後, 我地就去著唔同古裝衫影相喇~
多人黎既話 可以黎個角色扮演
除左服裝, 仲有頭飾同其他道具, 玩味性高
麻雀椰汁糕
等左一陣, 我地叫既 麻雀椰汁糕$88  就送到喇~
用木板裝住麻雀上, 感覺真係好古代~
估唔到味道都唔差, 椰汁糕味道幾香甜~
麻雀椰汁糕
味道甜得黎 唔會膩, 適合3-4人share ~
p.s. 見到竟然有外國客人上黎幫襯 !
走個陣, 仲發現呢度有部扭蛋機呢… 呢度的確係幾得意既一個地方而且價錢確係幾親民~~ 平平地食個得意甜品 都幾開心^__^
2019-07-12
$38 (Last Night Supper)