2025-02-12
最近喺網上見到銅鑼灣有間超吸引嘅新餐廳,叫 Mercury Recalls,由 Lost Stars 開設,呢晚就同好友去試吓。餐廳有3000呎咁大,裝潢充滿日本原宿咖啡店風格,木系傢俱加上昏暗燈光,真係好悠閒舒適。四周仲有唔同年代嘅黑膠唱片,呢度係餐廳、酒吧、咖啡店、表演場地同唱片行嘅完美結合。🎶我哋先叫咗 U.S. Black Angus Rib Eye Steak ($368),中等五成熟,肉質超嫩,啲油脂分佈得好好,有入口即溶嘅感覺,配上法式伯那西醬汁,味道豐富,絕對值得推介。而且星期日至三晚市仲有優惠,叫呢款主菜可以免費任食三款招牌薯條,真係唔可以錯過!🍟迷你德國咸豬手,$198!講真,份量一啲都唔迷你!外皮酥脆得嚟唔油,咬落去仲有啲咔吱聲,肉質鹹香十足,再加埋蜜糖芥末醬,味道提升到另一個層次,好滋味!😋 如果你都鍾意德國豬手,呢個真係唔可以錯過!🍖飲品方面,我試咗 Santé ($148),用白桃利口酒調製,果香濃郁,白茶味道細膩,仲加咗啲青檸,酸酸甜甜刺激你味蕾。杯上印有黑膠唱片圖案,音樂氛圍滿分!❤️呢度仲有駐場嘉賓表演,真係有飲有食有音樂🍽️🎶但音樂真係太大聲了 有種頭痛
呢度仲有駐場嘉賓表演,真係有飲有食有音樂🍽️🎶但音樂真係太大聲了 有種頭痛感受 好難同朋友傾計
成餐飯講左好多次咩話? 大聱d聽唔到你講咩? 如果想同朋友傾計既 呢到可能唔太岩了
#銅鑼灣美食 #MercuryRecalls #黑膠餐廳 #SteakLovers #音樂生活