2016-01-23 447 views
去到紅磡,突然想搵番d cafe 黎試下。見到黃埔花園有間叫cafe charm's 既野,好似幾有情調就去食下。我地得兩個人,所以叫幾樣野試下。第一個係三文魚黑松露意大利飯。意大利飯幾好,冇想像中咁硬。 濕濕地幾易入口。不過個三文魚就略為少左d,如果可以多番d 就好了。之後有手工和牛漢堡加薯條。個和牛漢堡係即叫即做,所以非常新鮮,食落啖啖肉汁,加上漢堡其他既醬汁同埋配料,成就左一個成功既漢堡。食完之後都猶有餘悸,希望下次都可以再食到同樣質素既burger 喇。薯條都出奇地出色。外脆內軟的效果達到了極致,外面個種脆唔係普通薯條可以做到,外面個層係比平時d 薯條再厚身d,但仍做到脆口的效果。而內層係淋到有薯蓉個種感覺,而非仲有d 野頂住頂住我咁。食完正餐,就到個甜品喇。即叫即做,等15分鐘就可以享受呢個"士多啤梨雪糕waffle" !雖然有d heavy,但我都唔介意以身犯險!d waffle 幾好食,加埋cream 同 strawberry 甜得黎都唔算太過"漏"。但原來waffle 都幾快凍,去到我地手都已經凍左d,如果暖d 熱d 就更好了。最後就要飲番個水果茶。飲落有d 似frui

我地得兩個人,所以叫幾樣野試下。

最後就要飲番個水果茶。飲落有d 似fruit punch,但佢個味又比fruit punch 更豐富。入面亦加左各種唔同既水果,飲起黎好醒神。平日飲太多coffee 既人可以試下呢個水果茶,感覺會新鮮好多。
最後埋單$370,還可以接受。店員良好服務令我好impress。有個staff 叫呀Ling,佢服務真係好好。成餐飯有咩需要都盡量fulfill 我地。有機會再過黎試下其他好野先

$185 (Dinner)
  • 手工和牛漢堡