2023-03-09 196 views
呢日收工後 去咗朋友公司附近食野今次揀咗一間工廈嘅平民西餐試下估唔到都有啲驚喜啵 朋友都大讚******************************食物s:🥗煙三文魚牛油果醬、蘋果沙律伴腰果仁 ($86) 沙律份量都幾多 以前菜嚟講可謂大件夾抵食❣️材料豐富 有煙三文魚、麵包粒、 腰果、紫洋蔥同車厘茄外仲有少見嘅青蘋果切片 好有特色💕雙醬汁配搭亦令口味上有更多層次淡淡嘅牛油果醬味道冇比醋嘅酸味遮蓋咗而變得失色醬汁食落酸酸哋 亦令胃口大增三文魚用料新鮮 薄切入口好有口感連同果仁、小麵包粒呢啲細節 令整體賣相同味道都加分🐙香煎北海道刺身級帶子及慢燒煮八爪魚伴車厘茄及香料仔 ($198) 以大碟上枱擺盤 賣相好colorful❣️帶子略炒過 入口感覺好軟腍 配上炒洋蔥、車厘茄同麵包條 一次嚐到多重滋味燒慢煮八爪魚大大件 口感煙韌又juicy 入口有cajun seasoning嘅調味整體感覺滋味無窮 唯黑椒味稍濃🍝法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 ($162) 意粉軟硬度適中 口感幾彈牙 仲好掛汁 醬汁好creamy 食落仲有好多蟹肉絲🦀濃濃嘅蟹膏醬 真係愈食愈滋味呀😋*************
呢日收工後 去咗朋友公司附近食野
今次揀咗一間工廈嘅平民西餐試下
估唔到都有啲驚喜啵 朋友都大讚

食物s:

🥗煙三文魚牛油果醬、蘋果沙律伴腰果仁 ($86)
沙律份量都幾多 以前菜嚟講可謂大件夾抵食❣️
材料豐富 有煙三文魚、麵包粒、 腰果、紫洋蔥同車厘茄外
仲有少見嘅青蘋果切片 好有特色💕
雙醬汁配搭亦令口味上有更多層次
淡淡嘅牛油果醬味道冇比醋嘅酸味遮蓋咗而變得失色
醬汁食落酸酸哋 亦令胃口大增
三文魚用料新鮮 薄切入口好有口感
連同果仁、小麵包粒呢啲細節 令整體賣相同味道都加分

🐙香煎北海道刺身級帶子及
慢燒煮八爪魚伴車厘茄及香料仔 ($198)
以大碟上枱擺盤 賣相好colorful❣️
帶子略炒過 入口感覺好軟腍
配上炒洋蔥、車厘茄同麵包條 一次嚐到多重滋味
燒慢煮八爪魚大大件 口感煙韌又juicy
入口有cajun seasoning嘅調味
整體感覺滋味無窮 唯黑椒味稍濃

🍝法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 ($162)
意粉軟硬度適中 口感幾彈牙 仲好掛汁
醬汁好creamy 食落仲有好多蟹肉絲🦀