2018-08-01
餃餃餃子由紅磡開佐黎港島鰂魚涌,之前食過,一直都好中意呢類好有日本小食店feel ge餃子店!!今次再黎試下!都系比較日式ge裝修,店鋪雖然唔大,但客人坐ge位置都算闊落!食物ge種類都唔小,主打鍋貼,餃子啦,仲有d日式烏冬,章魚小丸子等比客人選擇!我就叫佐:餃子套餐呢個套餐,有前菜+一份餃子+一個湯烏冬,足夠豐富,而且仲送汽水一罐,唔夠仲可以追加唔同口味ge餃子香辣青瓜粒好清新,做前菜一流,餃子唔錯,皮薄,餡料系豬肉餡,都幾多,唔會煎得好干,仲有d汁系入面,最後有個咖喱湯烏冬,咖喱味好香,令到個湯底好正,烏冬都好入味!正啊我地就再追加佐個雞肉芝士餃子呢個系炸餃子,炸得外面好脆好香口,咬開時要小心d,因為都系即炸,都幾熱,入面系香濃ge芝士同雞肉,幾好食!!再有得點埋個沙律醬.仲有章魚小丸子,好中意呢個小食,呢度整得都好好味,重點入面d章魚粒都幾豐富,而且粒粒小丸子都好飽滿,好唔錯ge小店,比到我日本ge感覺,而且食物好有特色,好好食!!
主打鍋貼,餃子啦,仲有d日式烏冬,章魚小丸子等比客人選擇!
我就叫佐:
餃子套餐
咖喱湯烏冬,咖喱味好香,令到個湯底好正,烏冬都好入味!正啊
我地就再追加佐個雞肉芝士餃子
再有得點埋個沙律醬.
仲有章魚小丸子,