2016-06-06
黎到喊左個二人餐,包括有前菜,人蔘雞湯,一碟鐵板肉(揀左牛肉),同埋石頭飯(揀左雞肉)。仲有野飲。前菜冇影相,係泡菜同涼拌菠菜,我幾鍾意泡菜,爽脆得黎味道鮮辣,味道正宗。人蔘雞湯真係估唔到佢係成隻雞,係足料之作。雞入面包住紅棗,糯米,人蔘,係正宗做法,令湯更加鮮甜綿密,飲一啖相當暖胃,味道很鮮甜,有陣陣蔘味,令人十分滿足。接下來我地食石頭飯。其實食石頭飯都係為左食飯焦,依個鍋底夠熱,所以好容易就整到。飯焦既乾脆焦香,同埋熱嫩的雞肉,芽菜,翠肉瓜等一齊食,充滿住食石頭飯既滿足感。鐵板牛肉都幾多,同埋有少少洋蒽令佢味道更香,食落幾嫩,十分入味,而且有鐵板的滋滋熱力,真的幾好味。十分下飯,不過食到依度,我地都幾飽,所以冇食哂啲飯。環境幾闊落,唔會好迫,食既時候都幾舒服,食物質素唔錯,特別鍾意個人蔘雞湯。
前菜冇影相,係泡菜同涼拌菠菜,我幾鍾意泡菜,爽脆得黎味道鮮辣,味道正宗。 人蔘雞湯真係估唔到佢係成隻雞,係足料之作。雞入面包住紅棗,糯米,人蔘,係正宗做法,令湯更加鮮甜綿密,飲一啖相當暖胃,味道很鮮甜,有陣陣蔘味,令人十分滿足。 接下來我地食石頭飯。其實食石頭飯都係為左食飯焦,依個鍋底夠熱,所以好容易就整到。飯焦既乾脆焦香,同埋熱嫩的雞肉,芽菜,翠肉瓜等一齊食,充滿住食石頭飯既滿足感。 鐵板牛肉都幾多,同埋有少少洋蒽令佢味道更香,食落幾嫩,十分入味,而且有鐵板的滋滋熱力,真的幾好味。十分下飯,不過食到依度,我地都幾飽,所以冇食哂啲飯。