(Non-member)
2009-08-17 5 views
最近在屋企附近開了一間新的火煱店, 睇過份傳單, 好似幾吸引, 所以去試吓。去之前上openrice睇咗食評, 有唔同嘅食評都推介洛神花茶, 所以叫了杯試吓, 真係幾好飲喎!我地叫咗個set, 揀潮式牛腩清湯底, 伙記話除了牛腩外, 另外再加黄牛骨、芹菜等煲左6小時, 味道好正!另外值得推介嘅係佢地嘅愛心餃, 話係老闆自己係屋企包嘅, 唔知係咪真啦, 不過都有好多料, 好香!牛丸同墨魚丸都好彈牙, 話係手打過喎。另外我地又叫咗一隻蟹, 都幾大隻, 味道幾鮮, $128原隻;價錢算係ok啦。最後我覺得最值得讚嘅係佢地嘅服務態度, 好親切, 佢地有成10幾種醬料, 我地唔知溝邊種醬好, 店員同我地慢慢解釋, 重幫我朋友溝埋。所以我咪寫篇嘢上嚟讚吓佢地囉。總括來說,食物都好新鮮, 幾特別同幾多選擇, 都值得介紹比人試吓。老闆好好傾, 臨走重問我地嘅意見, 重話下次幫襯如有3位叫set會送1位呀。

牛丸同墨魚丸都好彈牙, 話係手打過喎。

• 潮式牛腩清湯底、愛心餃、牛丸