2013-06-19 26 views
好多年無食沙嗲王, 今次lunch gathering 就約左食呢間, d 菜式帶俾我唔少新鮮感!賣相極佳, 熱辣辣出黎, d 黄色的蟹粉汁送飯一流, 而且好有鮮味, 但個豆腐就滲唔到d 蟹粉汁入去, 比較淡 ~呢個炒飯的海鮮以蝦為主打, 雖加左XO醬, 但都係好少辣;個炒飯炒得唔係好油, 算幾健康, 但d 米本身就唔太靚, 唔係好適合用黎炒飯呢個菜式對於我黎講幾特別, 芝士白汁配餃子, 之前從來未試過!一食落去, 好夠熱, 個芝士白汁好入味, 但個汁好傑, 同餃子格格不入, 有d 唔match, 個芝士白汁好似要同餃子分開食咁, d 汁好難包住成隻餃子!又係幾特別ge 一個菜式黎, 白咖喱有咖喱的香味, 但唔辣ge ~個豬扒炸到好油, 放埋落d 白咖喱度上菜, 搞到成個白咖喱仲油,豬扒同d 白咖喱分開兩個容器上會好好多!Service 同餐廳環境都ok, 3個人坐4人枱, 好寬敞, 係gathering, 聚舊傾計ge 好選擇!
石頭鍋蟹粉豆腐配白飯 ~
但個豆腐就滲唔到d 蟹粉汁入去, 比較淡 ~
XO醬海鮮炒飯 ~
呢個炒飯的海鮮以蝦為主打, 雖加左XO醬, 但都係好少辣;
個炒飯炒得唔係好油, 算幾健康,
但d 米本身就唔太靚, 唔係好適合用黎炒飯
芝士白汁焗餃子 ~
一食落去, 好夠熱, 個芝士白汁好入味,
但個汁好傑, 同餃子格格不入, 有d 唔match,
個芝士白汁好似要同餃子分開食咁, d 汁好難包住成隻餃子!
白咖喱豬扒飯 ~
豬扒同d 白咖喱分開兩個容器上會好好多!

2012-06-19
$65 (Lunch)
石頭鍋蟹粉豆腐配白飯 ~