2019-09-23 121 views
今日入大圍見朋友,喺大圍火車站附近搵左間餐廳食個lunch。風車環境好chill, 餐廳內燈光比較暗,有bar枱,夜晚食野飲野氣氛應該唔錯。平日lunchtime時間都幾乎滿座。Lunch set主要分為包類同扒餐。大部分$5x - $7x包湯或沙律及飲品,唔洗加一,幾抵食。湯細細個,幾好飲。沙律菜都幾大份而且夠汁夠新鮮啱晒我口味。叫左個照燒雞扒脆豬$76痴線塊雞扒超厚超大塊!!多汁嫰滑!兩塊脆豬都外脆內軟,不過變個成個包好大份,一定係分開咁食好難一口食晒所有野。另外叫左煙肉芝士牛肉漢堡$76塊煙肉煎得好香脆好正。牛肉都多汁。包皮同樣外脆內軟。兩個餐都配大量連皮薯角,好好味。飲品叫左個荔枝梳打(+$12)同凍檸茶。荔枝梳打非常好飲埋單每人大概$80,但我地都坐左成個幾兩個鐘都冇趕走我地,係個唔錯嘅聚會地方。

湯細細個,幾好飲。

沙律菜都幾大份而且夠汁夠新鮮啱晒我口味。

叫左個照燒雞扒脆豬$76

另外叫左煙肉芝士牛肉漢堡$76

塊煙肉煎得好香脆好正。牛肉都多汁。包皮同樣外脆內軟。

兩個餐都配大量連皮薯角,好好味。
飲品叫左個荔枝梳打(+$12)同凍檸茶。荔枝梳打非常好飲

2019-09-05
$80 (Lunch)