夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-05-15 36 views
今晚黎到夜。鐵板燒食飯,難得閏蜜番黎要食好啲,我地叫佐$2088既套餐,有5個main:南非鮑魚+阿拉斯加鱈場蟹+蘇格蘭蟶子王+匈牙利鴨肝+宮崎和牛厚/薄燒,好豐富呀!😍一定要講龍蝦刺身好好食,第一次食,原來係咁鮮甜咁好食,啲龍蝦肉好彈牙,好爽甜,仲要份量唔少,加啲青檸汁去食就仲鮮味!👍🏻前菜之一既螢光魷魚都好唔錯,原來都有分季節,分當唔當造,當造既會大隻啲,好肥美,仲要有膏添,好咸鮮,煙煙韌韌好好味好得意!😆而匈牙利鴨肝作為其中一個主菜,鴨肝煎到外脆內軟,軟綿綿既鴨肝口感好好,好滑身,同啲桃一齊食就更鮮更加唔會覺得滯!🤓另一主菜既蘇格蘭蟶子王都係份量好多,炒得好有鑊氣,蟶子王真係好大隻,好鮮甜,好爽好好食!😜作為結尾之一既日本水果都好新鮮,哈密瓜好清甜,真係日本直送,仲有和菓子,唔會過甜,反而好香,味道好好呀!😙