L'AMOUR

2023-01-04 59 views
老公驚喜安排,到出門我先知去大埔食飯,太和站落車行一陣就到啦餐廳裝修得幾有氣氛,屬於區內少見格局因為有book位,留咗靠牆嘅枱比較闊落,但見到walk-in嚟嘅客人坐中間位置就比較逼,餐廳比想像中細有幾款晚餐,由$688起,見到$1188個set有飛驒牛,我地就二話不說揀咗呢個首先上咗生蠔先~生蠔幾肥美鮮甜,老公唔食蠔,益咗我食曬兩隻啦然後上沙律~擺盤好有心機 每道菜我都同馬騮仔影咗好多相第三樣出場係湯,次序冇跟menu,我覺得冇咩所謂,因為節奏都啱我慢慢食逐樣上湯好濃,同我係marcopolo間法國餐飲過嘅龍蝦湯質素差唔多鵝肝兩客一齊上,可能知我地係兩公婆啦🙊主角壓軸出場~最期待的飛驒牛,同薏米飯一齊上,兩道菜mix埋一齊上,都擺得好靚好和諧,但如果分開上有多碟會更開心呢(師奶心態)飛驒牛幾出色,薏米飯粒粒都好「嘰彈」🐒我胃唔好,有時驚驚地d西洋飯會整到好硬,呢個薏米飯就煙韌得嚟完全冇un胃問題,老少咸宜呢道菜係全餐第一位嚟到甜品,法式紅酒燴梨雪葩,個人覺得呢道甜品比較酸,如果係甜d會更有甜品feel呢度價錢唔平,如果環境再舒適d同食物再豐富d就好啦,但同區實在冇咩呢種檔次嘅餐廳,慶

餐廳裝修得幾有氣氛,屬於區內少見格局

首先上咗生蠔先~
生蠔幾肥美鮮甜,老公唔食蠔,益咗我食曬兩隻啦

北海道生蠔

然後上沙律~
法國傳統慢煮雞胸沙律

擺盤好有心機 每道菜我都同馬騮仔影咗好多相

法式活澳洲龍蝦濃湯

鵝肝兩客一齊上,可能知我地係兩公婆啦🙊

A5頂級飛驒和牛肉眼、黑松露帶子薏米飯

飛驒牛幾出色,薏米飯粒粒都好「嘰彈」🐒
呢道菜係全餐第一位

法式紅酒燴梨雪葩

法式紅酒燴梨雪葩

呢度價錢唔平,如果環境再舒適d同食物再豐富d就好啦,但同區實在冇咩呢種檔次嘅餐廳,慶祝節日偶一為之亦不為過👌🐒
法國傳統慢煮雞胸沙律
法式活澳洲龍蝦濃湯