2023-05-16
眨吓眼就同老公結婚12周年,咁就要搵間餐廳慶祝吓,呢一間係我擺喺我個list入面一段時間,因為喺LCX盡頭有無敵海景,慶祝都唔錯啊! 所以今次就試一試啦。對於我樣樣都想試,我地就揀左6 COURSE啦。一開始既麵包熱辣辣, 好好味, 但係其實我最鍾意既係佢既牛油, 好香好滑, 我都忍唔住叫多一碟評分: /5牛肝菌濃湯‧松露牛肝菌濃湯配上一塊塊松露係面加入松露油,香幽幽口感香滑又不膩評分: /5慢煮北海道帶子兩隻帶子煮到剛剛好,唔會太熟,不過我覺得就正常發揮啦評分: /5鴨肝慕絲·松露好有驚喜,非常濃郁鴨肝味道配上松露,好香滑,但又唔會太膩,份量剛剛好,我隻碟食到好乾淨評分: /5意大利雲吞配野生蘑菇白酒忌廉汁松露兩隻雲吞好飽滿,配上忌廉汁,好味道,仲有少少菇食,唔錯評分: /5烤海鱸魚柳松露個魚柳我老公大讚,佢平時唔食魚,佢話好滑,個皮煎得好脆,鋪滿松露,唔好睇細細嚿,因為有少少膩架評分: /5烤黑安格斯肉眼牛扒.松露我平時食開三成,而呢個牛煎得剛剛好,生得黎又唔會咬唔開,肉質好好,有牛味,係有少少筋既位置評分: /5香蕉船真係不得了,好耐冇食香蕉船,佢呢個仲要有成三個球,好大份,足
對於我樣樣都想試,我地就揀左6 COURSE啦。
牛肝菌濃湯‧松露
慢煮北海道帶子
兩隻帶子煮到剛剛好,唔會太熟,不過我覺得就正常發揮啦
鴨肝慕絲·松露
意大利雲吞配野生蘑菇白酒忌廉汁松露
兩隻雲吞好飽滿,配上忌廉汁,好味道,仲有少少菇食,唔錯
烤海鱸魚柳松露
烤黑安格斯肉眼牛扒.松露
香蕉船
真係不得了,好耐冇食香蕉船,佢呢個仲要有成三個球,好大份,足料
檸檬芝士撻·焦糖醬
個檸檬撻都有少少酸,但係剛剛好,唔會因為甜味令到太膩
成餐飯都好滿足,野食好味,但係佢主打係松露, 個人覺得佢地選擇既松露比較淡味道,本身食物既味道已經好好,但松露既味道太淡反而突出唔到。
雖然佢地唔會吝嗇俾松露,但係我覺得量多唔等於好麻,重要係有冇味道😝
整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5