2017-03-25 1627 views
特別日子應該要揀間有特色既餐廳慶祝早幾日已訂座Howe cafe, 係Openrice早聞大名除左係一間餐廳, 仲係一間精品傢具店一入大廈已經體會到有名既「恐怖升降機」升降機門會突然轟一聲打開, 升降的途中亦噪吵, 實為當日餐前的小小「驚喜」XD但踏進店內, 佈置裝修陳設都有家的感覺, 光線充足, 終於放心享受晚餐, 哈哈當晚為散叫點餐牛油果煙三文魚凱撒沙律+有機蜜紅茶(16oz)沙律材料之多令我倆喜出望外首先, 牛油果並非坊間的果粒或果醬, 而是半個牛油果;煙三文魚亦大大塊, 毫不吝惜蕃茄, 青瓜亦同樣「大大舊」, 抵食!有機蜜紅茶用紙杯盛載, 配上蜜糖, 味道十分香濃!忌廉南瓜汁大蝦意大利粉賣相不錯大蝦均開邊炸脆, 連殼食也可,可惜蝦肉痴殼, 較難食用意粉的醬汁比較一般, 沒什麼南瓜味all day breakfast, 賣相同樣「大堆頭」腸, 炒蛋, 煙肉, 炸薯, 麵包, 焗蕃茄, 焗豆及小量沙律每樣味道都不錯, 炒蛋味道甚似某快餐店的出品XD場內仲有波子棋, 危機一發, UNO等提供我倆亦玩得不亦樂乎, 正好打發一點飯後的時間
特別日子應該要揀間有特色既餐廳慶祝

除左係一間餐廳, 仲係一間精品傢具店

一入大廈已經體會到有名既「恐怖升降機」

當晚為散叫點餐

牛油果煙三文魚凱撒沙律+有機蜜紅茶(16oz)

沙律材料之多令我倆喜出望外

首先, 牛油果並非坊間的果粒或果醬, 而是半個牛油果;

煙三文魚亦大大塊, 毫不吝惜

蕃茄, 青瓜亦同樣「大大舊」, 抵食!

有機蜜紅茶用紙杯盛載, 配上蜜糖, 味道十分香濃!
牛油果煙三文魚凱撒沙律
忌廉南瓜汁大蝦意大利粉賣相不錯

大蝦均開邊炸脆, 連殼食也可,可惜蝦肉痴殼, 較難食用

意粉的醬汁比較一般, 沒什麼南瓜味
忌廉南瓜汁大蝦意大利粉
all day breakfast, 賣相同樣「大堆頭」

每樣味道都不錯, 炒蛋味道甚似某快餐店的出品XD
all day breakfast
場內仲有波子棋, 危機一發, UNO等提供

我倆亦玩得不亦樂乎, 正好打發一點飯後的時間
2017-03-24
$200 (Dinner)
Celebration
Anniversary