2022-06-28
今日想食啲熱辣辣又惹味一餐,行過佐敦偉晴街, 遠處已經聞到 好香嘅串燒味, 個肚打曬 鼓咁叫我入去香草豬頸肉 平時都係食豬肉串,未試過食豬頸肉串,豬頸肉肥瘦適中, 肉味香濃,加上香草做陪襯,味道更濃郁孜然牛肉串去食串燒必食嘅孜然牛肉串, 一定好味,唔使多講椒鹽燒魷魚鬚椒鹽魷魚鬚 外脆內軟,鹹鹹地,佐酒一流汁燒白鱔白鱔肉爽口彈牙, 香烤過嘅白鱔油脂配上燒汁, 食到流曬口水鹽燒牛舌心,牛舌心軟淋淋, 加上鹽燒味更出司華力腸大大條司華力腸, 啖啖肉, 外皮卜卜脆白汁芝士大啡菇白汁同芝士融入大啡菇嘅菇汁入邊, 香烤過嘅大啡菇頂, 既好睇又好食鹽燒安格斯一口牛一口口牛肉, 肉質豐厚,脂肪比例均勻 加上鹽燒過, 絕對可以一口一串食咗咁多肉類都仲要食下啲素菜,雞髀菇,韭菜,原條蒜香茄子,燒焦糖菠蘿, 各種款式應有盡有,味道亦超越水準原隻燒蒜蓉蟶子不得不提超大蟶子皇, 去上蒜蓉香烤過之後, 海鮮味甚濃, 鮮甜十足
香草豬頸肉
孜然牛肉串
去食串燒必食嘅孜然牛肉串, 一定好味,唔使多講
椒鹽燒魷魚鬚
椒鹽魷魚鬚 外脆內軟,鹹鹹地,佐酒一流
汁燒白鱔
白鱔肉爽口彈牙, 香烤過嘅白鱔油脂配上燒汁, 食到流曬口水
鹽燒牛舌心,牛舌心軟淋淋, 加上鹽燒味更出
司華力腸
大大條司華力腸, 啖啖肉, 外皮卜卜脆
白汁芝士大啡菇
鹽燒安格斯一口牛