2012-08-01 411 views
小弟本身對燒鵝特別有偏愛, 一見到掛係廚窗的燒鵝燒得黑實及大隻就引不著去醫肚 !話說這天來到深水埗買野, 行過又見到呢間野, 當時不是繁忙時間, 差不多已三點了, 好就入去食個燒鵝飯啦 大概等了二分鐘就到, 因為人不多而且得一個阿姐清潔及侍應工作, 所以坐得很寬鬆, 仲幾好招呼 放碟飯係枱上一看, 正喎!今日燒鵝肶比我, 外觀未食都流口水 。。。不過咬落去確是真正燒鵝, 因為肉是偏紅色的, 而且一般情況都是偏咸, 原因是鵝係本身有點蘇, 所以內骨一定是落重醃料, 呢個就係真正原因了。(我都好專業架)好講番D燒鵝, 係就係鵝但皮不夠脆(真係比灣仔再記輸條街), 肉是多同厚, 口感較好, 所以個飯都要成$38, 其他燒味就$35, 不過燒鵝雙併都係$38, 呢個都$值既, 因為一來很少地方有真正鵝, 而鵝一般都貴鴨是正常的, 。整體上我覺得中規中矩啦, 奶茶都OK無咩特別好與壞甘啦!因為有茶供應, 所以飯貴少少但係飲品省番錢最後我發現有一樣好抵食的貴價飯, 就係雙肶飯, 價錢係 $58 咋 (雞鵝肶)

因為有茶供應, 所以飯貴少少但係飲品省番錢

2012-07-25
$38 (Lunch)
  • 雙肶飯