2022-06-19
首先呢間野無得訂位要walk-in所以想食就要排隊,但呢間啲野食真係麻麻地。本身今日同幾個朋友去慶祝生日,因為要等齊人先比入,途中店員見我地未齊人叫我地等齊人先再比我地入,入到去舉手嗌左醬油蟹,芝士年糕同埋水冷麵,先講醬油蟹好腥,腥到個種程度係你要不續飲水先可以繼續食,到水冷麵呢碗野真係難食,水冷麵做到難食都幾勁,佢個麵係帶住少許噏未,不過佢個芝士年糕係唔錯既實話實說,講完野食講埋啲員工質素。我地入位前佢地已經好不耐煩因為我地差個人,咁呢個係我地問題,其後到我地食到咁上下講緊我地枱上啲野未食哂我同另一個朋友去廁所另外兩個朋友就諗住等埋先再食點知佢班蛋散員工無問我地仲要唔要就直接收哂我地啲野食算啦以為佢地想幫我地上蛋糕,咁我好聲好氣咁問個員工佢啤完我fingfing手叫我走,好囉我問第二個,呢件都叫有講野叫我返埋去等雖然態度都係好惡劣,拎到個蛋糕佢唔係放落黎佢扔落黎個陣我地都好錯愕以為因為佢地好忙咁我地都無出聲,咁我地再舉手借火機佢個員工直接扔落枱之後走咁我地問佢地借火機個時已經有講要埋碟因為佢地咩都收走哂咁問返都好正常既事,但係佢地無理過我地,直至我地嗌左幾次先再扔啲碟過黎並且我地親眼
我地入位前佢地已經好不耐煩因為我地差個人,咁呢個係我地問題,其後到我地食到咁上下講緊我地枱上啲野未食哂我同另一個朋友去廁所另外兩個朋友就諗住等埋先再食點知佢班蛋散員工無問我地仲要唔要就直接收哂我地啲野食算啦以為佢地想幫我地上蛋糕,咁我好聲好氣咁問個員工佢啤完我fingfing手叫我走,好囉我問第二個,呢件都叫有講野叫我返埋去等雖然態度都係好惡劣,拎到個蛋糕佢唔係放落黎佢扔落黎個陣我地都好錯愕以為因為佢地好忙咁我地都無出聲,咁我地再舉手借火機佢個員工直接扔落枱之後走咁我地問佢地借火機個時已經有講要埋碟因為佢地咩都收走哂咁問返都好正常既事,但係佢地無理過我地,直至我地嗌左幾次先再扔啲碟過黎並且我地親眼見佢地係會幫人拆埋蛋糕盒點埋蠟燭送上枱俾人,所以就好奇怪點解要扔我地啲野。呢啲都算啦但忽然佢地行過黎就叫我地買單先,我地係無講任何要埋單既說話或者做手勢並且其他人都係食完之後先埋單但望住周圍大家都係一樣食緊野點解淨係我地呢枱要埋單先?講緊佢地會收服務費仲要收10%呢間野食得十分不快樂