2024-07-28 1509 views
Bamboo Thai 登陸港島南The Southside 餐廳環境採用天然木材貫穿主餐區加露天休閑區,感覺寬敞舒適☺️猶如置身於泰國🇹🇭✦ 大蝦柚子芒果沙律 味道好清新大蝦柚子沙律,帶點酸酸甜甜,非常開胃✦ 招牌冬蔭公雞翼雞翼炸得外脆內軟,冬陰公味濃,帶微微辛辣,有刺激感✦ 沙嗲雞串燒串燒一上枱就聞到香濃嘅沙嗲與花生味道,烤得剛好,雞肉鮮嫩多汁✦ 泰式肉碎生菜包肉碎生菜包混合新鮮豬肉碎、辣椒、九職塔、香茅、芫茜及魚露,味道層次豐富✦ 青咖哩炒虎蝦有機糙米飯 穫氣十足炒飯 ,配搭香甜青咖喱,虎蝦鮮甜彈牙,有機糙米飯又係健康之選✦ 芒果糯米飯食泰菜不能少嘅芒果糯米飯芒果好甜,糯米飯口感煙韌✦ 泰式奶茶雪糕帶有濃厚泰式奶茶風味,又唔會太甜,夏日推介之選

✦ 大蝦柚子芒果沙律
味道好清新大蝦柚子沙律,帶點酸酸甜甜,非常開胃

✦ 招牌冬蔭公雞翼
雞翼炸得外脆內軟,冬陰公味濃,帶微微辛辣,有刺激感

✦ 沙嗲雞串燒

✦ 泰式肉碎生菜包

✦ 青咖哩炒虎蝦有機糙米飯

✦ 芒果糯米飯
食泰菜不能少嘅芒果糯米飯
芒果好甜,糯米飯口感煙韌

✦ 泰式奶茶雪糕
帶有濃厚泰式奶茶風味,又唔會太甜,夏日推介之選

Type of Meal
Dinner