2021-12-09
日出康城越嚟越旺,開咗好多食店,難得住將軍澳嘅姨仔幫忙湊仔,兩公婆立即出動去撐枱腳,左揀右揀選咗呢間亞泰食泰菜!2人套餐泰式小食拼盤~有蝦餅、春卷同雞卷,雞卷有新意,口感唔錯,幾好食喎!大頭蝦冬蔭公湯~呢個湯超級好飲,辣得好過癮,又唔係得個辣字嗰隻,係我喺香港飲過最好味嘅!香辣肉碎生菜包~同其他冇乜大分別,雖然冇驚喜,不過都合格!馬拉盞炒通菜~通菜始終係夏天嘅先比較好食,好在呢度炒得幾夠火喉,彌補到不足!明爐烏頭~見到隔離枱食,又引到我地叫,好耐冇食明爐烏頭喇,青檸味最好食,條魚唔算太靚,好在味道搭夠!明爐冬蔭海蜆鍋~侍應推介我地食,蜆冇沙,冬蔭公底唔使講一定正!菠蘿炒飯~原個菠蘿上,炒得唔錯,菠蘿都鮮甜,飯夠乾身,食唔哂拎返去俾個仔食,包佢鍾意!菠蘿沙冰~唔會太甜,食咁惹味嘅泰菜,飲啖呢個真係好賞心樂事!
2人套餐
香辣肉碎生菜包~同其他冇乜大分別,雖然冇驚喜,不過都合格!