2022-06-29 235 views
多年前經過,已發現此處,但每次想飲茶,又記唔起,今次本訂海景軒,但經過此處,又來試。 初初感覺,環境比較陰暗,坐在4至6人卡位,有射燈又光咗,午膳時間全場滿座,樓底矮,無地氈,十分嘈吵,但勝在有些潮州特色點心,別處難找。 綠豆咸蒸包,水晶皮包無皮綠豆,香茜葱小肉碎,大大粒餡飽滿,像咀嚼無水咸綠豆爽。 汕頭煎蘿蔔果,未試過,粉包粗條蘿蔔,兩面煎,像包住蘿蔔糕煎,蘿蔔腍即不爽甜。 鎗魚肉碎泡飯,鮮滑鎗魚片,脆香方魚,肉碎添味,芫荽葱提香點睛,但嫌棄不夠多。 想起從前星光行日子,多風光,中國古典裝飾,木雕紅皮椅,橙紅花磚地,多少名人貴客光顧,細個收入不多,都係渴望想去餐廳。 講回餐廳,有一樣最不滿意就係廁所,阿蒙尼亞濃味, 邋遢,冇人清潔。

鎗魚肉碎泡飯,鮮滑鎗魚片
,脆香方魚,肉碎添味,芫荽葱提香點睛,但嫌棄不夠多。

2012 views

2022-06-04
$140 (Lunch)